Medlemmar

"Vi månar om våra medlemmar och verkar för att skapa aktiviteter för så många som möjligt och gärna under hela året. Som medlem i Högbo GK har du också ett antal mervärden som klubben tagit fram"

 • Club 60 

  verksamhet för klubbens medlemmar 60+

 • Medlemskap

  Vi har medlemskap för alla,
  27 eller 9-hålsmedlemskap

 • Mervärden

  Vi kryddar ditt medlemskap med det lilla extra

 • Högbo GK historia

  Här hittar du information om klubbens historik 

 

Ansökan om medlemskap 

För dig som spelar, har spelat tidigare så kan du använda vårt ansökningsformulär för att göra din medlemsansökan. När vi fått din ansökan registrerar vi dig som medlem och skickar en faktura på avgiften för ditt medlemskap. >>Medlemsansökan


Medlemsavgifter 2024

 Senior, 27 hål  6,550:-
 Studerande 22-29 år, 27 hål  2,800:-
 Junior 18-21, 27 hål  2,200:-
 Junior 14-17, 27 hål  1,700:-
 Junior 0-13, 27 hål  0:-
 Veteraner 80+ 27 hål*  4,000:-
 Veteraner 80+ 9 hål  1,725:-
 Non Resident***  2,900:-
 9-hålsmedlem senior****  2,875:-
 Passiv**  600.-

* Som veteran kan den som har ett skuldebrev välja att återskänka sitt skuldebrev till klubben, då kommer avgiften för fullvärdigt medlemskap att vara 2 000 kr/år och för 9-hålsmedlemskap 200 kr/år så länge man vill/kan spela i klubben, avgiften kommer aldrig att höjas. Veteran som är 9-hålsmedlem och vill spela på 18-hålsbanan betalar samma greenfee som övriga 9-hålsmedlemmar.

**Passivt medlemsskap innebär att du är medlem i klubben, får information från klubben men har inte rätt att spela på banan. Man har full tillgång till våra faciliteter i samma utsträckning som aktiva. Passiv medlem kan när som helst övergå till att bli aktiv igen.

***Non resident = utomortsmedlem, boende mer än 10 mil från banan och med rätt till max 15 speltillfällen per säsong.

****9-hålsmedlemskap innebär att man spelar på 9-hålsbanan hur mycket man vill och om man skall spela 18-hålsbanan betalar man greenfee med en rabatt på 100:-. Som 9-hålsmedlem betalar man inget medlemslån. 

Medlemslån

Fullvärdiga medlemmar tecknar, från och med det kalenderår man fyller 25 år ett medlemslån på 7.900:- per person. Gäller inte Non residentmedlemmar och 9-hålsmedlemmar. Gäller inte heltidsstuderande t.o.m. det år man fyller 30 år.
Under det andra året som fullvärdig medlem eller om man går från 9-hålsmedlem till fullvärdig medlem erläggs medlemslån och man erhåller ett skuldebrev på beloppet som är en personlig värdehandling.

Vid utträde ur klubben återbetalas medlemslånet enligt de nominella beloppet (= på skuldebrevet angivna). Åtebetalning - enligt §13 i stadgarna - sker efter skriftlig begäran om utträde ur klubben, samt inlämnande av skuldebrev. Lånet återbetalas inte förrän utträde sker ur klubben, t.ex. vid byte från fullvärdig till 9-hålsmedlem.

Medlemslånet kan av lånebetalare utbytas mot en förhöjd medlemsavgift som är 550:-/år. Observera att beloppet är en avgift och innebär inte någon delbetalning av gällande medlemslån.
"Om du vill dela upp betalningen av lånet så är det inga problem. Ta kontakt med kansliet så hjälper vi dig till rätta med att dela upp betalningen".

Medlemsfakturor  

I mitten på januari skickar vi ut fakturor med betaldatum sista februari på min Golf och kan göra ett flertal val på hur du vill göra med betalningen.
Du kan betala fakturan med kort eller swish direkt.
Du kan välja att få en faktura från Swedbank pay med betaltid 14 dagar.
Du kan välja kredit hos Swedbank pay och dela upp fakturan så många gånger du vill med minimibeloppet 5% av totalsumman per gång (Alla dina inköp som du väljer att delbetala samlas på en kontokredit som aviseras månadsvis. Lägsta belopp att betala per månad är för närvarande 1/20 av utnyttjad kredit, dock lägst 100 kronor. Du ska också betala ränta på obetald kredit med gällande referensränta + 17,45% per år, dock lägst 18,00% per år och aviavgift med för närvarande 29 kronor per avi.).

Du som har eller skaffar ett moreGolf kort kan som tidigare dela upp fakturan på 6 eller 12 månader (tillkommer 39: - per delbetalning).

OBS! Har du ingen inloggning till min Golf så hör du av dig till oss så hjälper vi dig med det.

>>Här hittar du en film på hur det går till
>>Instruktion som .pdf

Högbo GK köpevillkor
Årsavgiften består dels av en medlemsavgift, dels en spelavgift.

Medlemsavgiften är inte återbetalningsbar. Det gäller även vid eventuellt utträde eller uteslutning under det aktuella kalenderåret.

Spelavgiften baseras på en hel 12-månadersperiod och inte på ett löpande abonnemang över en kortare tidsperiod, tex månadsbasis. Spelavgiften gäller för spel på klubbens anläggning under den giltighetstid som är 1: a februari t.o.m. 31 januari. Spelavgiften är inte återbetalningsbar för det fall du - oavsett skäl - inte kan utnyttja din spelrätt under hela eller del av den aktuella perioden. Vid eventuell längre tids sjukdom eller skada, eller om andra synnerliga skäl föreligger, kan golfklubben besluta om kompensation eller återbetalning.

Tidbokningsregler
På Högbo GK kan du boka speltid 30 dagar i förväg. Du får ha max 5 tider bokade på 18-hålsbanan samtidigt samt obegränsat antal tider på 9-hålsbanan, tävlingar räknas inte in i antal bokade tider.
Vid högt bokningstryck förbehåller sig klubben rätten att sammanföra 1/2/3-bollar till 4-bollar för att frigöra fler starttider.
Incheckning av samtliga spelare i bollen kommer att vara obligatorisk och skall ske senast 15 minuter innan starttiden. Incheckning görs i terminalen, i shop/reception eller via någon av apparna Min Golf Bokning eller on Tag. Avbokning av starttid skall göras senast tre timmar innan speltid. Vi har löpande kontroller på att spelare ankomstregistrerar sig när man har bokat tid.
Spelare som blir påkomna med att ej ankomstregistrera sig vid upprepade tillfällen kan bli avstängda från bokning .

Facebookgrupp för damer
Visste du att vi Högbodamer har en egen facebook grupp som heter ”Spelsugna Högbodamer”. Här hittar du information, bilder från tävlingar och kanske hittar du någon ny golfkamrat.

Tidningen Golfa 
Du vet väl att du kan läsa Svenska Golfförbundets tidning för oss medlemmar, Golfa, digitalt. obs! öppnas i nytt fönster.
>>Läs tidning 

Mervärden för medlemmar

Vi arbetar för att hitta mervärden till ditt medlemskap som du kan ta del av genom att vara medlem i Högbo GK. För säsongen 2024 har vi följande mervärden.

Rabatterat spel på Rättviks GK 2024 Som 27-hålsmedlem får du spela för halv greenfee på vardagar och på helger efter kl. 14 på Rättviks GK under säsongen.

Fritt spel på Mora GK 2024 Som 27-hålsmedlem får du spela en valfri dag fritt på Mora GK under säsongen. Du bokar tid som vanligt och uppger sedan att vi har en överenskommelse om fritt spel vid ankomst.

Rabatterat spel på Skerike GK 2024 Som 27-hålsmedlem spelar du på Skerike GK vardagar för 250:- och på helger för 300:- som senior och för 100:- alla dagar som junior. Gäller då båda banor är öppna med ordinarie greener.

Rabatterat spel på Säters GK 2024 Som 27-hålsmedlem får du spela för halv greenfee på vardagar och på helger efter kl. 14 på Rättviks GK under säsongen.

Rabattcheckar på ICA Supermarket Varje hushåll erhåller tre rabattcheckar på vardera 10% hos ICA Supermarket Björksätra (april-juni, juli-sept och okt-dec). Checkar hämtas i golfshopen.

Medlemsgäst

Gäst till medlem erhåller 100:- rabatt på greenfee, kan ej kombineras med andra rabatter såsom Golfamorekort.

9 hålsmedlem

9-hålsmedlem erhåller 100:- rabatt på greenfee, kan ej kombineras med andra rabatter. såsom golfamorekort

Introduktionskort

Vid nyttjande av Introduktionskort från SGF vill vi att detta anmäls senast en dag innan spel, kan endast användas för spel en gång per år.

Frikort

Vi tillåter frikort (SGF, GDF, PGA, GAF och SGA) som anmäls minst en dag i förväg. För PGA gäller fullvärdiga medlemmar - blått kort. Användning av korten begränsas till en (1) gång per år.

Distriktjunior

Juniorer spelar fritt enligt distriktets policy. Innehavare av förtjänsttecken (guldmärke, elitmärke, guldklubba eller silvermärke) bereds spel enligt policyn.

Verksamhet för våra  medlemmar 60+

För oss födda 1964 eller tidigare.
Club 60 i Högbo Golfklubb startades med uppgift att vara golfansvariga för damer och herrar som är 60 år eller äldre samt att organisera tävlingsverksamhet för äldre medlemmar.
Idag uppgår antalet personer äldre än 60 år till dryga tredjedelen av Högbo GK´s medlemmar. Club 60 är underställd klubbens medlemssektion och leds av en styrelse på fem personer. Thomas Lindkvist (ordf), Lena Hagelin, Lars Östlund, Lennart Olsson och Rolf Petersen.
Varje onsdag, från slutet av maj till början på oktober, arrangeras tävlingar där utbudet varieras med singel-, lag- par- och matchspel i olika former.

Tävlingskommitté och tävlingsledare
Vi i Club 60 sköter lottningen till våra tävlingar själva. För att klara detta behöver vi hjälp av ett antal personer som kan hjälpa till i tävlingskansliet med att lämna ut/ta emot scorekort, pricka av deltagare, etc. Vill du hjälpa till med detta, kontakta då någon i Club 60 styrelsen. Inrapportering av scorer, utskrift av resultatlistor, uppdatering av hcp, etc sköter ansvarig tävlingsledare.

Tävlingsinformation
Vi har samlat all info om våra tävlingar på klubbens tävlingssida där du kan ladda ner tävlingsprogram och bestämmelser till våra tävlingar. Här hittar du också speldatum för distriktets seriespel för herrar 50+ och damer 45+.

>>Tävlingsinformation

Utbyten
Du vet väl att vi har utbyte med Gävle GK och Älvkarleby GK där vi spelar en deltävling på deras banor och de kommer till oss och tävlar, ingen greenfee betalas i detta fall utan endast anmälningsavgift (60:-).   
 

Styrelse och kontakt

Thomas Lindkvist, ordförande
e-post
Lars Östlund
e-post
Lennart Olsson
e-post
Lena Hagelin
e-post
Rolf Petersén
e-post

Hjälp oss bli bättre

Vi tar tacksamt emot alla förslag som syftar till att göra vår verksamhet ännu bättre. Vi använder oss av mätverktyget players 1st för att ständigt mäta vår verksamhet och stämma av hur vi upplevs av våra medlemmar och gäster. Har du något du vill diskutera så ta kontakt med vår klubbchef Calle Sandegård på telefon: 026-215372 eller via e-post: calle@hogbogk.com

Appar för telefon