Medlemmar

"Vi månar om våra medlemmar och verkar för att skapa aktiviteter för så många som möjligt och gärna under hela året. Som medlem i Högbo GK har du också ett antal mervärden som klubben tagit fram"

 • Club 60 

  verksamhet för klubbens medlemmar 60+

 • Medlemskap

  Vi har medlemskap för alla,
  27 eller 9-hålsmedlemskap

 • Mervärden

  Vi kryddar ditt medlemskap med det lilla extra

 • Högbo GK historia

  Här hittar du information om klubbens historik 

 

Ansökan om medlemskap 

För dig som spelar, har spelat tidigare så kan du använda vårt ansökningsformulär för att göra din medlemsansökan. När vi fått din ansökan registrerar vi dig som medlem och skickar en faktura på avgiften för ditt medlemskap. >>Medlemsansökan

Medlemsavgifter 2022

 Senior 27 hål  5,900:-
 Studerande 22-29 år  2,500:-
 Junior 18-21  2,050:-
 Junior 14-17  1,550:-
 Junior 11-13  850:-
 Junior 0-10  0:-
 Veteraner 80+ 27 hål  3,600:-
 Veteraner 80+ 9 hål  1,550:-
 Non Resident  2,600:-
 9-hålsmedlem senior  2,550:-
 Passiv  600.-
 Familjeavgift  14,400:-

* För att få tillgodoräkna sig veteranavgift skall man ha varit medlem i klubben i minst 5 år. Som veteran kan den som har ett skuldebrev välja att återskänka sitt skuldebrev till klubben, då kommer avgiften för fullvärdigt medlemskap att vara 2 000 kr/år och för 9-hålsmedlemskap 200 kr/år så länge man vill/kan spela i klubben, avgiften kommer aldrig att höjas. Veteran som är 9-hålsmedlem och vill spela på 18-hålsbanan betalar samma greenfee som övriga 9-hålsmedlemmar.

**Familjeavgift gäller familjer med fler barn. dvs. familj som omfattar makar och flera barn födda 2001 eller senare.

***Passivt medlemsskap innebär att du är medlem i klubben, får information från klubben men har inte rätt att spela på banan. Man har full tillgång till våra faciliteter i samma utsträckning som aktiva. Passiv medlem kan när som helst övergå till att bli aktiv igen.

****Non resident = utomortsmedlem, boende mer än 10 mil från banan och med rätt till max 15 speltillfällen per säsong.

*****9-hålsmedlemskap innebär att man spelar på 9-hålsbanan hur mycket man vill och om man skall spela 18-hålsbanan betalar man greenfee med en rabatt på 100:-. Som 9-hålsmedlem betalar man inget medlemslån. 

Medlemslån

Fullvärdiga medlemmar tecknar, från och med det kalenderår man fyller 25 år ett medlemslån på 7.900:- per person. Gäller inte Non residentmedlemmar och 9-hålsmedlemmar. Gäller inte heltidsstuderande t.o.m. det år man fyller 30 år.
Under det andra året som fullvärdig medlem eller om man går från 9-hålsmedlem till fullvärdig medlem erläggs medlemslån och man erhåller ett skuldebrev på beloppet som är en personlig värdehandling.

Vid utträde ur klubben återbetalas medlemslånet enligt de nominella beloppet (= på skuldebrevet angivna). Åtebetalning - enligt §13 i stadgarna - sker efter skriftlig begäran om utträde ur klubben, samt inlämnande av skuldebrev. Lånet återbetalas inte förrän utträde sker ur klubben, t.ex. vid byte från fullvärdig till 9-hålsmedlem.

Medlemslånet kan av lånebetalare utbytas mot en förhöjd medlemsavgift som är 550:-/år. Observera att beloppet är en avgift och innebär inte någon delbetalning av gällande medlemslån.
"Om du vill dela upp betalningen av lånet så är det inga problem. Ta kontakt med kansliet så hjälper vi dig till rätta med att dela upp betalningen"

Bra att veta

Nya tidbokningsregler 2022

På Högbo GK kan du boka speltid 30 dagar i förväg. Du får ha max 5 tider bokade på 18-hålsbanan samtidigt samt obegränsat antal tider på 9-hålsbanan, tävlingar räknas inte in i antal bokade tider.
Vid högt bokningstryck förbehåller sig klubben rätten att sammanföra 1/2/3-bollar till 4-bollar för att frigöra fler starttider.
Incheckning av samtliga spelare i bollen kommer att vara obligatorisk och skall ske senast 15 minuter innan starttiden. Incheckning görs i terminalen, i shop/reception eller via någon av apparna Min Golf Bokning eller on Tag. Avbokning av starttid skall göras senast tre timmar innan speltid. Vi har löpande kontroller på att spelare ankomstregistrerar sig när man har bokat tid.
Spelare som blir påkomna med att ej ankomstregistrera sig vid upprepade tillfällen kan bli avstängda från bokning .

Facebookgrupp för damer

Visste du att vi Högbodamer har en egen facebook grupp som heter ”Spelsugna Högbodamer”. Här hittar du information, bilder från tävlingar och kanske hittar du någon ny golfkamrat.

Tidningen Golfa 
Du vet väl att du kan läsa Svenska Golfförbundets tidning för oss medlemmar, Golfa, digitalt. obs! öppnas i nytt fönster.
>>Läs tidning 

PCC-beräkningen återaktiverad
Nu kan PCC-värdet för ronden åter påverka ditt handicapresultat och i förlängningen din exakta handicap.
>>Klicka på länken för att lära dig mer om funktionen! 


Mervärden för medlemmar

Vi arbetar för att hitta mervärden till ditt medlemskap som du kan ta del av genom att vara medlem i Högbo GK. För säsongen 2022 har vi följande mervärden.

Rabatterat spel på Rättviks GK 2022 Som 27-hålsmedlem får du spela för halv greenfee på vardagar och på helger efter kl. 14 på Rättviks GK under säsongen.

Fritt spel på Mora GK 2022 Som 27-hålsmedlem får du spela en valfri dag fritt på Mora GK under säsongen. Du bokar tid som vanligt och uppger sedan att vi har en överenskommelse om fritt spel vid ankomst.

Rabatterat spel på Skerike GK 2021 Som 27-hålsmedlem spelar du på Skerike GK vardagar för 250:- och på helger för 300:- som senior och för 150:- alla dagar som junior. Gäller då båda banor är öppna med ordinarie greener.

Rabatterat spel på Säters GK 2022 Som 27-hålsmedlem spelar du på Säters GK för 50% av den dagsaktuella greenfeen på vardagar alla tider samt helger efter kl. 14.

Rabattcheckar på ICA Supermarket Varje hushåll erhåller tre rabattcheckar på vardera 10% hos ICA Supermarket Björksätra (april-juni, juli-sept och okt-dec).
Rabattcheckarna finns att hämta i golfshopen.

I årsavgiften ingår även

Medlemskap i SGF
golf.se, tidbokning via dator/mobil/surfplatta, Golfens IT-system
Obegränsad tillgång till golfbanan
välskött golfanläggning, tillgång till träningsområden och range, tidbokning, tillgång till golfbilar
Tillgång till våra faciliteter 
restaurang, kiosk, välsorterad shop, lektionsstudio, vagnbodar, omklädningsrum, (även på vintern)
Organiserad tävlingsverksamhet
klubbtävlingar, damtävlingar, club 60 tävlingar, juniortävlingar, golfvecka
Information från golfklubben
hemsida, klubbtidning, nyhetsbrev via e-post

Verksamhet för våra  medlemmar 60+

För oss födda 1962 eller tidigare. Club 60 i Högbo Golfklubb startades med uppgift att vara golfansvariga för damer och herrar som är 60 år eller äldre att organisera tävlingsverksamhet för äldre medlemmar.
Idag uppgår antalet personer äldre än 60 år till dryga tredjedelen av Högbo GK´s medlemmar. Club 60 är underställd klubbens Medlemssektion och leds av en styrelse på fyra personer. Lars-Olof Skoog (ordf), Lena Hagelin, Thomas Lindkvist, lars Östlund och Lennart Olsson.
Varje onsdag, från mitten av maj till slutet av september, arrangeras tävlingar där utbudet varieras med singel-, lag- och matchspel i olika former.

Tävlingskommitté och tävlingsledare
Club 60 fortsätter att sköta lottningen själva till sina tävlingar. För att klara detta behöver vi varje år utbilda ett antal personer som ska ingå i en speciell ”lottningsgrupp”. Dessutom behöver vi utbilda fler tävlingsledare som själva kan sköta sysslorna i tävlingskansliet. t ex att justera i startlistan, rapportera spelare som bryter med mera, samt uppdatera scorerna i GIT, skriva ut resultatlistor och justera hcp.

Tävlingsinformation
Vi har samlat all info om våra tävlingar på klubbens tävlingssida där du kan ladda ner tävlingsprogram och bestämmelser till våra tävlingar. här hittar du också spledatum för distriktets seriespel för herrar 50+ och damer 45+.
>>Tävlingsinformation

Utbyten
Du vet väl att vi har utbyte med Gävle GK och Älvkarleby GK där vi spelar en deltävling på deras banor och de kommer till oss och tävlar. Vi har också en årlig klubbmatch mot Avesta GK, Rumpmasslaget, där vi spelar en gång på vardera klubb.

Styrelse och kontakt

Lars-Olof Skoog, ordförande
e-post
Lars Östlund
e-post
Thomas Lindkvist
e-post
Lennart Olsson
e-post
Lena Hagelin
e-post

Hjälp oss bli bättre

Vi tar tacksamt emot alla förslag som syftar till att göra vår verksamhet ännu bättre. Vi använder oss av mätverktyget players 1st för att ständigt mäta vår verksamhet och stämma av hur vi upplevs av våra medlemmar och gäster. Har du något du vill diskutera så ta kontakt med vår klubbchef Calle Sandegård på telefon: 026-215372 eller via e-post: calle@hogbogk.com

Appar för telefon