Ready golf
Spela säkert
Ta hand om banan

  • Ready Golf 
  • Säkerhet
  • Banvård
  • Samverkan

Tack!

Om vi alla i Golfsverige hjälps åt att spela golf på ett schysst sätt – vårdar banan, håller ett bra speltempo och är rädda om varandra och banpersonalen – så kommer golfbanan att vara en ännu härligare plats att vara på. Hjälp gärna till och påminn varandra när du är ute och spelar.  Tillsammans kan vi arbeta för att alla i bollen hjälps åt att golfa schysst.Så lagar du ditt nedslagsmärke 

Så läger du tillbaka torvan


Så krattar du efter dig i bunker

Var rädd om hålkanterna


Spela säker golf

Så spar du tid på green


Var rädd om banpersonalen

Ready Golf!

Varmt välkomna till oss på Högbo Golfklubb! På Högbo Golfklubb ser vi gärna att man spelar enligt principen Ready golf vilket för oss innebär man alltid är redo när det är tur att slå. Ready golf förutsätter att alla alltid agerar förnuftigt och aldrig utsätter andra för fara ute på banan när man ändrar i spelordningen, säkerheten får aldrig äventyras!
Som ett förtydligande av Ready golf vill vi föreslå nedanstående punkter att ta till sig som råd för en bättre spelupplevelse.
På tee, den som är först klar slår ut först. Spelare som slår kort och inte når framförvarande parti alternativt spelar ut kort om ett hinder slår ut först.
På fairway går alla till sin egen boll, förutsatt att man inte är i vägen för annan spelare, säkerheten går alltid först. Man mäter avstånd och gör sig redo medan andra slår men hjälper till att se vart deras boll tar vägen. Även här slår spelare som slår kortare och inte når fram till green först.
Om någon hamnar i skogen, spela alltid ditt eget slag innan du hjälper andra att leta, ha som grundregel att släppa fram bakomvarande parti om boll inte hittas inom 30 sekunder (max tid att leta är 3 min)
Vid green ställer man sin bag mellan green och väg till nästa tee så att man aldrig behöver vara i vägen för bakomvarande när man puttat klart.
På green, putta med flaggan i hålet, markera inte korta puttar utan håla ut din boll istället för att markera den. Förbered alltid din putt medan andra puttar.

Fika gärna i vår kiosk men inte mer än 10 minuter om det inte är kö. Om man fikar och bakomvarande som inte vill fika kommer i kapp så låter man dem gå igenom.

Hjälp oss bli bättre

Vi tar tacksamt emot alla förslag som syftar till att göra vår verksamhet ännu bättre. Vi använder oss av mätverktyget players 1st för att ständigt mäta vår verksamhet och stämma av hur vi upplevs av våra medlemmar och gäster. Har du något du vill diskutera så ta kontakt med vår klubbchef Calle Sandegård på telefon: 026-215372 eller via e-post: calle@hogbogk.com

Appar för telefon