Baninformation

"Vi jobbar ständigt med förbättringar på vår anläggning, ibland blir vi p.g.a. vädrets makter tvugna att göra kortsiktiga snabba ingrepp men vi har ständigt en plan för vart vi vill med vår anläggning"

  • Banguide
  • Slope
  • Scorekort
  • Aktuellt bokningsläge 

Högbo Golfklubb är en 27-hålsanläggning uppdelad på en 18- och en 9-hålsslinga. Vår 18-hålsslinga par 72 är en kombination av park- och skogsbana där flera av hålen utmanas av Jädraån som rinner genom banan. Vår 9-hålsslinga par 35 håller mycket hög klass och den är av lite mer parkkaraktär där du utmanas av Högboån på fler av hålen. Vad gäller din spelstrategi på båda banorna premieras ett taktiskt spel före längd.

Startförbud och morgonrutiner

Måndagar onsdagar och fredagar har vi startförbud fram till 07.00 då vi kör klipptåg vilket innebär att alla gräsytor på banan blir klippta. Tisdagar har vi extra fokus på greenerna och lättdressar dessa var 14:e dag under högsäsongen. Detta görs oftast tillsammans med en luftning eller en vertikalskärning av greenerna. Ni som spelar på tisdagmornar kan pga dressningen få spela några hål på lite sandiga greener innan vi hunnit dit och vältat ner sanden. Sanden är väldigt fin och inget som påverkar bollrullen. Dressningen är en väldigt viktig och nödvändig åtgärd som vi måste vidta för att få de fasta, jämna och sjukdomsfria förhållandena som vi alla vill spela på.
Torsdagar har vi klippning av rangen och vi måste därför hålla den stängd tills detta är klart, ca 07:45.
Lördagar och söndagar klipper vi endast greenerna.
Tack för att ni respekterar startförbuden så vi får jobba ostört och effektivt för att kunna leverera er en så bra bana som möjligt.

Aktuellt på banan

Banpersonal
Banpersonal har alltid företräde på banan. Spelare måste invänta klartecken från banpersonal som befinner sig i spelfältet, för att få slå sitt slag. Provsvinga inte mot banpersonal eller spelare under tiden du väntar.

Säkerhet för alla
Slå aldrig om det finns risk för att utsätta någon för fara. Spela inte om du inte kan se nedslagsområdet vid dimma. Förvissa dig om att det inte finns någon som befinner sig i bollens landningsområde vid ”blinda” hål. Det är absolut förbjudet att spela in på green om flaggan ligger ner.

Ready golf - säker golf - var rädd om banan
>>Här hittar du filmer som hjälper oss att vara rädd om banan och varandra.

Driving range & övningsområden

Vår drivingrange har 30 mattor varav 2 är under tak. Vi har även en lektionsstudio utrustad med Trackman och den senaste tekniken. Rangen och studion drivs av PQ Högbo och de har all sin custom fitting i studion där du hittar alla vanliga golfmärken.
Vi har två puttinggreener, en övningsgreen med bunker och en övningsgreen för inspel upp till 60 meter. På våra övningspmråden gäller att använda egna bollar om det inte är lektionsverksamhet med våra tränare.     

Kiosk & Toaletter 

På 18 hålsbanan har vi en kiosk och toalett som du passerar efter hål 3 och 9 samt vid hål 14/1 .På 9hålsbanan finns en toalett som du passerar efter hål 2 och 5.

Banguide 18 hålsbananBanguide 9 hålsbananPå Högbo GK kan du boka speltid 30 dagar i förväg. Du får ha max 5 tider bokade på 18-hålsbanan samtidigt samt obegränsat antal tider på 9-hålsbanan, tävlingar räknas inte in i antal bokade tider.
Vid högt bokningstryck förbehåller sig klubben rätten att sammanföra 1/2/3-bollar till 4-bollar för att frigöra fler starttider.
Incheckning av samtliga spelare i bollen kommer att vara obligatorisk och skall ske senast 15 minuter innan starttiden. Incheckning görs i terminalen, i shop/reception eller via någon av apparna Min Golf Bokning eller on Tag.
Avbokning av starttid skall göras senast tre timmar innan speltid.
Vi har löpande kontroller på att spelare ankomstregistrerar sig när man har bokat tid. Spelare som blir påkomna med att ej ankomstregistrera sig vid upprepade tillfällen kan bli avstängda från bokning.

18-hålsbanan


9-hålsbanan
Slope 18-hålsbanan Slope 9-hålsbanan

Digitala scorekort i telefonen
OnTag Digitalt Scorekort finns för nedladdning till din telefon Scorekort i mobilen – OnTag Scorekort Högbo Golfklubb erbjuder alla gäster och medlemmar digitalt scorekort från EVRY. Med de digitala scorekorten så behöver du inte fylla i något själv, all information kommer direkt från GIT. I appen får du flera intressanta möjligheter, GPS-avstånd, möjligheten att dela scorekort, och inte minst uppdatera handicap direkt från appen.

Så här enkelt är det
Ladda ner appen "OnTag Scorekort" på App Store eller på Android market.Efter installationen startar du appen och loggar in med ditt golf-id och ditt lösenord (lösenordet är detsamma som du har för Min Golf). Boka starttid som vanligt via telefon, golfterminalen eller på internet. När du kommer till klubben och "checkar in" i vår reception så säger du till att du vill ha ett digitalt scorekort, så skickar de ett digitalt scorekort med uppdaterad information direkt till din iPhone/Android från GIT.
Du kan även checka in själv i telefonen och få ditt scorekort.

Uppdatera hcp
När rundan är färdigspelad kan du uppdatera ditt handicap till GIT direkt från appen. Ladda ner appen redan idag men observera att du får ditt scorekort först efter att du "checkat in" på speldagen.

Avstånd via GPS
Med det digitala scorekortet i Din telefon har du alltid koll på avståndet till framkant och bakkant på green. Detta ingår alltid på din hemmaklubb men för att få fram banguide för andra banor krävs ett abonnemang på tjänsten.

Hjälp oss bli bättre

Vi tar tacksamt emot alla förslag som syftar till att göra vår verksamhet ännu bättre. Vi använder oss av mätverktyget players 1st för att ständigt mäta vår verksamhet och stämma av hur vi upplevs av våra medlemmar och gäster. Har du något du vill diskutera så ta kontakt med vår klubbchef Calle Sandegård på telefon: 026-215372 eller via e-post: calle@hogbogk.com

Appar för telefon