Tävlingsinfo

Rätt att delta

Rätt att deltaga i tävlingar på Högbo Gk har medlem i Svensk eller utländsk golfklubb. För att erhålla inteckning i vandringspris erfordras medlemsskap i Högbo GK.

Anmälan

Du kan anmäla dig till tävlingar via Min Golf på golf.se. För att logga in på sidan behöver du ditt golfid och ett lösenord som du kan skapa själv förutsatt att du har din e-post adress registrerad i medlemsregistret. Har du inte det kontaktar du kansliet så får du hjälp.

Start- resultatlistor

Det du behöver göra är att kryssa i ruta att du godkänner att ditt namn publiceras på listor på golf.se. Efter det kan du se de tävlingar du är anmäld till och anmäla dig till nya tävlingar. Du hittar startlistor på fliken Tävlingsprogram om du klickar på tävlingen.

Klassindelning

  Klubbtävling   Damtävling  
A +8,0 - 12,0   +8,0 - 22,7  
B 12,1 - 20,0   22,8 - 36,0  
C 20,1 - 36,0   37 - 54  

Tävlingsgreenfee

Spelare från annan klubb eller som är 9-hålsmedlem i Högbo GK som deltar i tävling på Högbo GK erlägger förutom startavgift en tävlingsgreenfee på 200:- för senior eller 100:- för junior.

 

Tävlingsprogram


Här finns samlad information om alla klubbens tävlingar. Från tävlingsinformation till resultatlistor. När du får fram tävlingsprogrammet så klicka på den tävling du vill ha mer information om. Du kan även se tidigare säsongers resultat.

Race to Brukshotellet

Vi gratulerar Michael Björkqvist och Eva Berglund till slutseger i Race to brukhotellet.

Lokala regler

Här finns en länk till klubbens lokala regler.
>>Lokala regler

Nya golfregler från 1:a januari 2019


De normalt så väldigt konservativa regelhuvudkvarteren USGA och R&A kommer nu ut med nya regler för golf från och med nästa år och det är inga små beslut man tagit. Nedan några axplock ur nyheterna som i mångt och mycket grundar sig på att snabba upp spelet.

 • Vid droppning ska bollen droppas från knähöjd eller högre.

 • Dubbelslag: Det kommer inte att vara ett slags plikt för dubbelträff i ett golfslag.

 • Det utgår ingen plikt för att träffa flaggan i hålet vid putt från green.

 • Du kommer att få grunda klubban i pliktområde (tidigare vatten- och sidovattenhinder), du kan även ta bort lösa föremål.

 • I bunker kan du röra och flytta lösa föremål när din boll är i hindret och du kan även välja att droppa bollen ur bunker med två slags plikt på flagglinjen, det är fortsatt inte tillåtet att grunda klubban i bunker.

 • Om din boll råkar träffa dig själv, din caddie, motståndare eller någon utrustning är det ingen plikt. Spela bollen som den ligger men man kan inte försöka träffa sin egen utrustning med flit.

 • Det är endast tillåtet att leta efter sin boll i tre minuter innan den är förlorad.

 • Bollar out-of-bounds: En lokal regel kommer att rekommenderas för alla golfklubbar som innebär att du får droppa bollen där den gick out-of-bounds med två slags plikt. Den här regeln kommer inte att gälla på professionella tourer, utan bara finnas för att snabba upp det vardagliga spelet.

  >>Regelfilmer finns här där det är film 1 till 23 som berör de nya reglerna

 

Hjärtstartare

På kansliet finns en hjärtstartare,
telefon 026-215372.

Betalningar till klubben

Vårt plusgiro för betalningar är 25 19 94 - 0.

Betala greenfee med Swish
Du kan betala din greenfee med Swish på swishnummer 123 - 173 19 91, kom ihåg att uppge ditt namn vid inbetalningen.

Betala startavgifter till tävlingar med Swish
Betala in din startavgift på swishnummer 123 - 422 84 09, kom ihåg att uppge tävlingens namn vid inbetalningen.

Betala startavgifter till club 60´s tävlingar med Swish
Betala in din startavgift på swishnummer 123 - 312 38 90, kom ihåg att uppge tävlingens namn vid inbetalningen.

Hjälp oss bli bättre...

Vi tar tacksamt emot alla förslag som syftar till att göra vår verksamhet ännu bättre. Vi använder oss av mätverktyget players 1st för att ständigt mäta vår verksamhet och stämma av hur vi upplevs av våra medlemmar och gäster.

Har du något du vill diskutera så ta kontakt med vår klubbchef Calle Sandegård på telefon: 026-215372 eller via e-post: calle@hogbogk.com

Kontakt

  Telefon:
  026-215372

  Epost:
  info@hogbogk.com

  Adress: Daniel tilas väg 4,
  811 92 Sandviken